Hjälp! Farmor Hilda har brutit en arm och båda benen när hon halkade på en isfläck i Ryssland. Nu kan hon inte undersöka olika äventyr och skriva färdigt sin bok: Hemliga boken för äventyrare. Det är nämligen nödvändigt för hon måste få betalt för boken och köpa huset som hon hyr. Det ska säljas!

Men farmor Hilda löser det genom att be sitt barnbarn Lina om hjälp. Hon skickar även sin lilla hemliga vän Peppar till Lina. De två ska hjälpas åt att prova de äventyr som Hilda inte har hunnit skriva om än.

Första uppdraget utspelar sig vid en å en bit från Åskbacken där Hildas hus ligger. Nu är den stora frågan: Hur ska Lina klara sig när hon möter den farliga Vattenhäxan?

Uppdrag: Vattenhäxan är del 1 i spänningsserien Hemliga boken för äventyrare. Jenny Lindqvist har skapat de stämningsfulla bilderna.